Крал Чарлз III ще "абдикира след 10 години" заради принц Уилям

Крал Чарлз III планира да "абдикира" през следващото десетилетие в полза на принц Уилям, твърди бившият кралски иконом Пол Бърел в интервю за New York Post. Бърел работи за принцеса Даяна от 1987 до 1997 г. и твърди, че познава отлично кралското семейство

Бърел е убеден, че 75-годишният Чарлз III, който наскоро претърпя операция за отстраняване на аденом на простатата, е разработил план за прехвърляне на властта на най-големия си син Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън.

„Мисля, че кралят и кралицата имат точно 10-годишна преспектива пред себе си“, казва бившият иконом, който вярва, че кралят е вдъхновен от опита на колегите си от други страни, които прехвърлят властта на законните наследници, когато разберат, че вече не могат да управляват страната. Преди месец това направи 83-годишната кралица на Дания Маргрете II, отстъпвайки трона на сина си Фредерик X.

„Не мисля, че той би искал да продължи да бъде крал в ситуация, в която коронованите глави на Европа са открили, че могат да предадат правомощията си на своите наследници и да ги видят как стават монарси и да се наслаждават на това“, продължава Бърел, отбелязвайки, че Кралица Елизабет II никога не би го направила. „Тъй като тя идва от друго поколение, целият й живот е изграден около това да бъде монарх. Но кралят ще знае точно какво да направи - едно „Направих достатъчно“ е напълно очаквано, след което той може да се заема с това, което наистина иска, по примера на покойния принц Филип."

Бърел е убеден, че смяна на властта най-вероятно ще настъпи след 80-ия рожден ден на краля. Тази година принц Уилям и Кейт Мидълтън, която се възстановява от операция, ще заминат на световно турне вместо Чарлз и Камила, които не обичат дългите пътувания. По този начин престолонаследниците ще покажат, че са готови за по-големи кралски отговорности.

„Те са много приятелски настроени и много обединени", казва Пол. „Мисля, че кралят има план за следващите години, но мисля също, че той ще последва примера на кралицата на Дания: Чарлз би искал да види сина си на трона. И всъщност кой не би искал да види наследника си да достигне върха в кариерата си? А и Кейт е твърде ценна за кралското семейство, за да я загубят, тя е бъдещето на семейството."

„Мисля, че крал Чарлз има различен подход от майка си: той ще работи усилено 10 години и след това ще обяви, че е време да се пенсионира и да гледа как синът му управлява.  Страната ще посрещне нови, млади крал и кралица, и ще станем свидетели на един пълен кръг, когато синът на Даяна стане крал." 

Източник: viewsofia.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини