Наемите на плажове минават през явни търгове

Изображение 1 от 2

    Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете, които са изключителна държавна собственост, вече ще се провеждат чрез явно наддаване, като то ще се извършва пред всички присъстващи на тях. Това обяви заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на брифинг в министерството, цитирана от пресслужбата на ведомството.

    Министър Динкова допълни, че отпада условието предлаганата цена да се представя в запечатани пликове, а присъствието по време на търга на желаещите да наемат даден плаж ще бъде задължително. Промяната на процедурата е с цел прозрачност.„Поставяме началото на още една реформа, която до този момент не е срещала политическа воля, но е очаквана от сектора и обществото“ , допълни министърът.

    Стъпките по подаването на документи остават както и досега с тази разлика, че наддаването на цените ще бъде в присъствието на всички заинтересовани. Всяка стъпка в търга ще бъде с до 10% от обявената. Кандидатите трябва да са минимум двама“ подчерта и Владимир Петров, директор на Дирекция „Концесиониране, наемна и регулаторна дейност в туризма“.

    Предстоят двадесет търга за плажове на българското Черноморие – 10 по Свереното и 10 по Южното Черноморие.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини