Петър Стойчев спря търга за отдаване на ски обекти на Витоша

Засега спортното министерство няма да отдава съоръженията на Витоша [МФВС]

Спортният министър Петър Стойчев извади всички обекти на Витоша от търга за наем, който беше обявен в последните часове работа на неговия предшественик Свилен Нейков.

В заповед от 12 март Нейков обяви процедура за отдаване под наем на лифта на плаца на "Алеко", известен като "Заека", масивната сграда на финала на писта "Витошко лале" с разгъната площ 483.30 кв.м и инсталацията за изкуствен сняг на същата писта. Тези съоръжения включват 2100 метра тръби, 20 резервоара, бент, водозахващане, подпорни стени, помпени агрегати, кабелизация на пистата.

Отдаваха се и 10 бунгала в близост до пистата "Витошко лале", които са в невзрачно състояние и към тях не се очакваше да има интерес.

Срокът за подаване на документи беше един месец. Със заповед от 12 април Стойчев актуализира списъка за отдаване под наем, като оставя в него само другият голям обект - стрелбището "Панчарево". За него не се е явил нито един кандидат.

От спортното министерство уточниха за "Дневник", че е изпратено писмо до настоящия ползвател, че остава до следващо решение, но ще трябва да плаща двоен наем. Не е ясно дали и кога ще има нов търг.

Лифтът "Заека" и инсталацията са били отдадени под наем за пет години на Българската федерация по ски по времето на Държавната агенция за младежта и спорта с председател Весела Лечева. По-късно са преотдадени на "Витоша ски". В договора е било записано, че може да се преотдават единствено на фирмата, която държи останалите лифтове на Витоша. 

Лифт "Заека" не работи от няколко години, след като един от стълбовете се изкриви. Преди това лифтът се използваше предимно от ски училищата за обучение. Миналата година, когато "Витоша ски" спря всички лифтове на Витоша, "Заека" също остана спрян заради "техническа неизправност".

Документи за стрелбището "Панчарево" се приемат още един месец.

Източник: Дневник онлайн

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини