Полицията предполага кой е изхвърлил варелите с химикали в Димитровград

По неофициална информация от наши източници, Икономическа полиция в Димитровград вече е установила кой е нарушителят, изхвърлил варелите с неустановени вещества край обработваема нива в Димитровград миналия ден. Мъжът, който е оставил варелите, е на възраст около 45 години. Постъпката, оприличавана като вандалска и нагла на нерагламентираното изхвърляне на тонове химикали, вдигна всички институции на крак.

Буквално за 1-2 дни след стартиране на разследването за това кой е причинил своеобразно екозамърсяване с химикали с неустановен съдържание, в Димитровград местните органи на реда са установили извършителя и са предприели действия спрямо него. Информацията все още не е потвърдена официално от службите на МВР. Това което се знае е, че чрез видеозаписи е установен камионът и времето, по което са превозвани варелите до мястото на изхвърлянето им.

След установяването на извършителя, се очаква и другите органи да свършат своята работа, като прокуратурата, която да образува досъдебно производство, ако веществата се окажат токсични, а Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите  в Хасково да наложи санкции за замърсяване.

Очакваме официална информация от МВР и евентуално назоваване на това кой е извършителят.

Христо Христозов

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ти
    Тити
    19 0
    16:37, 28 фев 2024
    Доживяхме да можем да кажем БРАВО на родната полиция, дано злосторника си получи наказаните достатъчно строго за да не си позволява да повтаря това деяние

Още новини

Последни новини