Полицията предполага кой е изхвърлил варелите с химикали в Димитровград

По неофициална информация от наши източници, Икономическа полиция в Димитровград вече е установила кой е нарушителят, изхвърлил варелите с неустановени вещества край обработваема нива в Димитровград миналия ден. Мъжът, който е оставил варелите, е на възраст около 45 години. Постъпката, оприличавана като вандалска и нагла на нерагламентираното изхвърляне на тонове химикали, вдигна всички институции на крак.

Буквално за 1-2 дни след стартиране на разследването за това кой е причинил своеобразно екозамърсяване с химикали с неустановен съдържание, в Димитровград местните органи на реда са установили извършителя и са предприели действия спрямо него. Информацията все още не е потвърдена официално от службите на МВР. Това което се знае е, че чрез видеозаписи е установен камионът и времето, по което са превозвани варелите до мястото на изхвърлянето им.

След установяването на извършителя, се очаква и другите органи да свършат своята работа, като прокуратурата, която да образува досъдебно производство, ако веществата се окажат токсични, а Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите  в Хасково да наложи санкции за замърсяване.

Очакваме официална информация от МВР и евентуално назоваване на това кой е извършителят.

Христо Христозов

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ти
    Тити
    19 0
    16:37, 28 фев 2024
    Доживяхме да можем да кажем БРАВО на родната полиция, дано злосторника си получи наказаните достатъчно строго за да не си позволява да повтаря това деяние
Последни новини