16 отбора ще се включат в благотворителен турнир по мини футбол в Димитровград

На 02.03 от 12:00 ч. на изкуственото игрище на спортен комплекс „Раковски“ започва IX-тото издание на аматьорската футболна лига „Help cup“, информират от местната администрация.

Отборите в турнира ще играят своите срещи с благотворителна цел в помощ на 4-годишния Дани, който е с увреждане на лявата ръка, получено при раждането му. Диагнозата е Акушерска пареза тотален тип, с няколко прекъснати нерви и други разкъсани, което обездвижва цялата лява ръка на детето.

В инициативата участие са заявили рекорден брой отбори - 16. На място ще има кутия за събиране на средства за възстановяване на детето след прекарана операция. Така че и всеки зрител, който реши, ще може да внесе своето дарение за малчугана. Събраните средства ще бъдат внесени по сметката на семейството за следоперативна терапия и възстановяване на малкия Дани. Момчетата от аматьорската лига провеждат подобна благородна инициатива за втори път в помощ лечението на малко дете, като предния път успяха да съберат над 3800 лв. Сега амбицията им е да надминат тези средства.

Футболните срещи ще се играят по предварително изтеглен жребии преди турнира на принципа на елиминацийте.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини