16 отбора ще се включат в благотворителен турнир по мини футбол в Димитровград

На 02 декември (събота) от 11:30 часа на изкуственото игрище по футбол на стадион "Раковски" ще се проведе благотворителния турнир на Лигата по Мини футбол на Димитровград в помощ на малкия Йовчо Господинов, който има нужда от средства за лечение. 

В добрата кауза, която се провежда за осма поредна година, ще се включат 16 отбора, които ще определят победителят в HELP CUP 8. Турнирът ще бъде в рамките на един ден и организаторите приканват и своите фенове, също да помогнат за благородната кауза.

От самото си раждане бебе Йони е с диагноза Q87.8, вродени аномалии, некласифицирани другаде и има вроден хиперинсулинизъм. До своята 3 месечна възраст Йони е лекуван в Интензивното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" гр.Пловдив, а след това в отделението по Ендокринология. Заболяването на детето не е вписано в регистъра на заболяванията в България и затова, НЗОК не покрива разходите по неговото лечение. Такова лечение в България няма. Семейството се нуждае от средства за лечение на детето в Турция, където изследванията и лечението възлизат на около 150 000лв., които са непосилни за родителите на малкия Йони.

Борбата на детето за живот е всекидневна.

Всеки, който желае може да подкрепи каузата на Лигата по Мини футбол или на място или на дарителската банковата сметка в лева за лечението на детето:

Йовчо Живков Господинов

Банка ДСК

IBAN BG03STSA93000030168588

BIC STSABGSF

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини