Недекларирана валута за над 330 хил.лв. е открита на пункта "Капитан Андреево"

Недекларирана валута с левова равностойност от 334 966 лева е разкрита от служителите на Митническия пункт "Капитан Андреево"  при проверка на автобус, излизащ от страната на 13 март. Превозното средство се е движело от Украйна през България за Турция. Автобусът, шофиран от 37-годишен турски гражданин, е отклонен  за щателна митническа проверка, при която на рафта за ръчен багаж над седалките в пътническия салон, са открити черен куфар за документи и полиетиленов плик. От него митничарите са извадили еврови банкноти и щатски долари. Недекларирана валута е открита и в джобовете на якето на шофьора, след извършения му личен преглед. Преброени са недекларирани 160 000 щатски долара и 25 000 евро.  

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград. Шофьорът е привлечен като обвиняем по бързо производство, уточниха от обвинението..

А по данни на митническото звено в Свиленград от началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили валута с левова равностойност близо 1 800 000 лева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини