Токата поиска да излезе от ареста заради заболяване и невинност за 27 кг марихуана

    Стойчо Бонев по прякор Токата поиска да излезе от ареста заради заболяване и твърдение за разколебано обосновано предположение за държане с цел разпространение на 27,2 кг марихуана за 544 000 лева в Клокотница. По този повод адвокатът му Митко Георгиев бе внесъл в Окръжен съд – Хасково заявление за промяна на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Юристът уточни, че обвиняемият е с влошено здравословно състояние и болки в корема, създаващи пречки той да пребивава в ареста. Поиска да се назначи съдебно-медицинска експертиза, за което прокурорът по делото Делчо Лавчев не възрази, но конкретизира въпроси, на които трябва да отговори вещото лице д-р Христо Еленски. Експертът ще трябва да установи точно от какво заболяване страда Стойчо Бонев, какво лечение трябва да се предприеме и дали то може да се проведе в ареста.

    Така съдия Анна Петкова отложи делото и го насрочи за 29 април от 14 часа, когато трябва да бъде представено заключението на съдебния лекар.

    Токата бе арестуван на 11 март 2024 г. заедно с 49-годишния Николай Колев при специализирана акция на служители от „Борба с организираната престъпност“ (БОП). Двамата мъже са обвинени за държане с цел разпространение на наркотика, който бе открит в автосервиз в Клокотница. Бонев вече е бил осъждан за кражби, но е реабилитиран. Последното осъждане за Колев е условно и е от 2013 г., което е било за същото престъпление – държане на наркотик с цел разпространение на наркотици в големи размери.

    При доказване на вина законът предвижда наказание от 5 до 15 г. затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Чи
      Чист
      26 -3
      22:21, 25 апр 2024
      Чистете ги тея дроги, за нищо не стават, тровят ви децата. Колкото по-малко, толкова по-добре.
      • Чи
        Чистач
        22 -2
        23:34, 25 апр 2024
        Мястото му е в килията,както и на Петкова и Еленски! А ключа? В Черно море!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини