Младежките противопожарни отряди премериха сили в състезанието „Млад огнеоборец“

Изображение 1 от 5

    За поредна година РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Смолян организира общинските и областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец“. Дирекцията продължава добрата практика с този вид спортни състезания, с цел  повишаване на противопожарната култура на подрастващите. В тези формирования ученици, на възраст от 10 до 16 години, получават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност, провеждат тренировъчна и състезателна дейност и така опознават благородната и трудна професия на пожарникаря.

    Състезанието се проведе на 9 май, в двора на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Смолян. В надпреварата взеха участие деца от единадесет училища на територията на  Смолянска област. Те се състезаваха в две дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метрова щафета с препятствия“. Със завиден спортен дух, младите огнеборци показаха отлични знания и умения за работа в екип при гасене на пожар.

    След оспорвана надпревара бяха отличени победителите, като на общинско ниво са:
                І място:  ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Смолян;
                ІІ място:  СУ „Отец Паисий“ гр. Смолян;    
                ІІІ място: СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Смолян

    Крайното класиране от областното състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е следното:
                І място: ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Смолян;
                ІІ място: СУ „Димитър Благоев“, гр. Доспат;
                ІІІ място: СУ "Васил Дечев", гр. Чепеларе.

    Комплексният победител – отборът на ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Смолян, ще представи Смолянска област на Републиканското състезание на МПО „Млад огнеборец“, което ще се проведе от  30.05 до 03.06.2024 г.  в курорта Албена.

    За призовите места бяха осигурени купи, грамоти и награди. Първенците бяха наградени от директора на РДПБЗН комисар Чавдар Кичуков и началникът на РУО-Смолян – Никола Запрянов. Комисар Кичуков пожела на участниците да са все така борбени и целеустремени, като добави, че се надява част от тях да се реализират професионално, като бъдещи пожарникари.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини