За тайната на вечния брак

Много хора смятат, че ключът към вечния брак са романтичните вечери по залез слънце и икономическия просперитет на фамилията, но статистиката препоръчва друго: оженете се по-късно, с някого от вашата раса, с когото спокойно ще създадете семейство, съобщава ЕФЕ.

До такъв извод стигат експерти, след като направили анкета сред над 12 500 американци. Според някои бракът е като болест, но изследванията показват обратното. Учените твърдят, че женените хора живеят по-дълго и имат по-малко физически и психически заболявания, отколкото онези, които все още не са се осмелили на заветното "да".

Тайната на дългия брак се крие не е само в щастието, но и в годините. Проучването сочи, че колкото по-късно се ожените, толкова по-здрав брак ще имате. 75% от тези, които са сключили брак след 26 години продължават да са женени и 10 години по-късно, в сравнение с 50% от двойките, минали през олтара още в тийнейджърските си години. 80% от анкетираните мъже и жени признават, че са родили първото си дете 8 или повече месеца след сватбата и продължават да живеят заедно. Бракът при 40% от двойките без деца се е разпаднал преди 10-та година на съвместен живот.

Друг важен фактор в САЩ са расови характеристики. Изследването заключава, че хората от една раса имат много по-голям шанс да се радват на щастлив брак спрямо тези от различни раси. Разглежда се и въпросът дали е по-добре да живеем заедно преди брака, или не, отбелязва БГНЕС. Дали ако намерите лек на проблемите при едно съвместно съжителство преди брака, няма да се окаже грешка за бъдеще. Данните сочат, че по-голям шанс да останат заедно имат хората, които сключват брак, отколкото тези, които просто живеят заедно.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини