Японска диета сваля до 15 килограма

Много хора се чудят как голяма част от хората в Страната на Изгряващото слънце успяват да поддържат перфектна фигура. Дали се дължи на малкия им ръст или на храната, но много по-малко японци страдат от затлъстяване в сравнение с американците и европейците.

Дали пък това не се дължи на специалната японска диета? При нея тема табу са захарта, солта, алкохолът, тестените изделия и шоколадът. За сметка на това обаче можете да ядете месо, яйца, зеленчуци, плодове и млечни продукти.

С японската диета за около месец можете да свалите до 15 килограма. Седмица след като спрете хранителния режим също се губи тегло. Ако я спазвате стриктно и след това внимавате какво ядете, новото ви тегло ще се запази с години. Важно е да спазвате точната последователност на храните и да ги повтаряте 2 или 4 седмици подред. Ето го и менюто:

Започнете първия ден само с чаша кафе, без мляко и захар. На обед хапнете две сварени яйца, салата от зеле и един домат. Вечерята може да е месна – парче бяло пилешко месо или риба и отново зелева салата.

На втория ден можете да подсилите закуската си с един-два сухара. Обядвайте с две варени яйца и варена риба. За вечеря си направете зелена салата с парче шунка и чаша нискомаслено кисело мляко.

Закуската за третия ден е същата, каквато и за предишния. Обядът трябва да е салата от цвекло, задушено с растително масло, а за десерт ябълки и мандарини. Вечерта си направете 2 варени яйца, варено говеждо месо и салата от зеле.

Четвъртият ден можете да започнете отново само с черно кафе без захар. Обедното меню включва едно варено яйце, три варени или задушени моркова и малко сирене. За вечеря можете да хапнете малко месо и плодове за десерт.

Закуската на петия ден е по-разнообразна – настърган морков с лимон. За обед си направете риба с един два домата или пък с доматен сок. Вечерята се пропуска.

Започнете предпоследния ден с традиционната чаша кафе. Обядът е доста по-богат – печено пиле и салата от зеле и моркови. Затова пък вечерята включва само две варени яйца и купичка настърган морков.

През последния ден от седмицата закусете с черен чай, но без захар. Обедът позволява варено говеждо месо и плод по избор. Вечерята е по ваш избор, като изключва забранените храни.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини