БСП:Шпионираме ГЕРБ

За пълен провал на финансовата политика на сегашното правителство говори факта, че ще се прави актуализация на бюджета по средата на годината. Това заяви в Димитровград депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова, която заедно с бившия социален министър Емилия Масларова се срещна днес с представители на местния бизнес. Нинова коментира, че с това ще се занимава Народното събрание следващата седмица, но никъде до момента цифрите на актуализирания бюджет не са оповестени. От БСП се добрали до предложението с помощта на тайни информационни канали. Корнелия Нинова твърди още, че управляващите вървят надолу и имат два пътя от тук нататък - или споразумение с МВФ или вдигане на данъците.

Премиерът Борисов и финансовият министър Дянков отказват да се явят на вътрешно изслушване на бюджетната комисия, за да внесът яснота защо се налага промяна на бюджета,каза още червената народна представителка. По думите й на такова изслушване преди време шефа на митниците Ваньо Танов е признал, че акцизите у нас са били вдигнати, за да помогнем на Румъния и Гърция да се справят с контрабандата. От БСП смятат, че така България от транзитна страна в контрабандата е станала основен играч.

Пред димитровградският бизнес Емилия Масларова прогнозира, че още тази година ДДС ще се вдигне и глътката въздух за българските предприемачи няма да бъде поета. Трябва да се работи много и в социалната сфера, допълни бившия социален министър. И коментира абсурдното според нея предложение на социалния министър Тотю Младенов да се стимулират хората да влагат в частни пенсионни фондове.

Социалистите в Димитровград попитаха депутатите защо до сега никой от БСП не е реагирал на обвиненията за неизпълнените договори по времето на предишното правителство и защо не се изнесе списък с тези договори, за да се разбере истината. Местния актив поиска още опозицията да говори на по-разбираем за електората език.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини