Кубинският посланик гледа филми в село Райново

Кубинския посланик Херардо Суарес Алварес ще бъде гост на фестивала в Райново

Кубинският посланник Херардо Суарес Алварес ще бъде гост на първия фестивал за алтернативно кино в димитровградското село Райново тази вечер, съобщи кмета на общината Стефан Димитров. Фестивалът е под надслов "Защитени светове" и за пръв път българско село е домакин на такава проява. Негово превъзходителство посланикът на Куба ще посети и защитената местност "Злато поле" и ще се запознае с различните защитени растения и птици там. След това Херардо Алварес ще изгледа и част от филмите, участващи във фестивала.

От 21.00 часа тази вечер в салона на читалището стартира и самия фестивал, в който участват 25 филма на кинолюбители от 11 града. В ранния следобед журито ще направи последен подбор на участниците. Специална комисия с председател режисьора на "Кино по ноти"  Петко Гюлчев селектира 54 от кандидастващите продукции във фестивала.

Тв операторът Валери Добрев е заснел два от филмите, участващи в конкурсната програма. Валери е част от екипа на читалището в Райново, което се представя с продукциите "Жилищно настаняване" за създаването на плаващи острови по Марица, а другия филм - "Без карта и компас" разказва историята на един пощенски гълъб. Много награди са предвидили организаторите община Димитровград, кметството и читалището в Райново, Историческия музей,Българската федерация за алтернативно кино и Зелени Бълкани.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини