Футболен отбор се роди в село Добрич

В село Добрич вече си имат футболен отбор

В димитровградското село Добрич вече няма да се хвалят само с европейския си вид и благоустрояване. Тези дни стана ясно, че селището ще си има и футболен отбор. Основната инициатива, разбира се е на Марин Маринов, които освен оправен кмет е и бивш футболист, играл с фанелката на димитровградския отбор през 70-те години на миналия век. Зад идеята стои и сериозна финансова подкрепа в лицето на местния и регионален бизнес. Както е известно, футболът и парите вървят ръка за ръка, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Маринов.

Засега е ясно, че отборът ще се казва "Спортист" и ще започне участие от областната футболна група. Обмисля се и вариант за сформиране на детски футболен отбор, но това все още е в по-далечното бъдеще. Треньор на отбора ще бъде Валентин Златев, а състава му сега се попълва, заяви добричкия кмет, но не коментира имена, защото още било твърде рано.

Добри условия за тренировки на футболистите се е наел да създава Марин Маринв. Започва благоусрояване на селския стадион, каза още кмета.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът на Добрич Марин Маринов
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини