Анелия пее в Димитровград на 2 септември

Фолкдивата Анелия и комикът Краси Радков са гвоздея на тазгодишната програма за празника на Димитровград. Културните и спортни мероприятия вече са уточнени, те започват на 23 август и продължават до 12 септември. Първата седмица - от 23 до 29 август са предвидени основно спортни прояви -футбол на малки вратички и тенис на корт. В петък, 27 август ще се открие изложбата на Светлин Русев и още петима художници, които в момента творят в тук в рамките на пленера "Димитровград 2010".

На 30 август на алеята ще се открие фотоизложба с най-хубавите снимки от конкурса "Четирите сезона на Димитровград" и ще бъде награден победителят Инко Бургелов. Половин час по-късно във фоаето на библиотеката Нено Александров също ще представи свои картини.

Бате Енчо ще зарадва малките димитровградчани със свое шоу на 31 август от 10 часа. Вечерта за любителите на археологията в Исторически музей-Димитровград ще бъде представена гостуваща изложба на НАИМ в София. На следващата вечер, пак в Историческия музей ще има друга интересна изложба - Изкуствата на Тибет.

Официално празниците на Димитровград се откриват на 1 септември със слово на кмета на общината, предвидени са още концерт на "Галаксико","Таралежите","Виевската фолк група",шахматен турнир и изпълнения на турски и гръцки групи. Като аткракция сред спортните прояви тази година се очертава турнирът по плажен волейбол между отборите на различни фирми в града. В момента тече записване на желаещите за участие предприятия, сазаха от общината.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини