Димитровградски куриоз: Слагат скоба на платен паркинг

Сание Ахмед отказа да плати глобата за скобата, а настояваше да даде пари само за дневния престой

На платен паркинг в Димитровград, но със скоба на автомобила си се оказа днес хасковлийката Сание Ахмед. Жената и семейството й продават на неделното тържище от 12 години, но за пръв път се сблъскват с такъв куриоз. В пазарни дни Сание идва винаги към 6 часа сутрин и оставя колата си на платен паркинг до жп линията. Жената разказва, че понякога няма човек на паркинга, на който да плати веднага и прави това към обяд, когато си тръгва от тържището. Днес също не успяла да остави пари, защото пазач липсвал, но след като приключила с търговията, хасковлийката намерила колата си закопчана със скоба.

Служителите на общинската фирма "Паркинги и гаражи" й обяснили, че след като не е платила за гарирането на автомобила сутринта, е спряла тук в нарушение, затова колата й е със скоба. Сание отказа да плати глобата от 10 лв. а настояваше да даде само 2 лв. за престой. От "Паркинги и гаражи" пък извикаха паяка и напомниха, че при вдигане на колата санкцията ще набъбне до 48 лв.

На мястото на спора пристигна шефа на димитровградското предприятие "Паркинги и гаражи" Тенчо Пейчев. Той обясни, че в пазарни дни от 6 до 13 часа винаги има служител, който да събира таксите. "Вече няколко пъти правим компромиси с търговци, които влизат в паркинга без да си платят и настояват да сторят това после" каза Пейчев. Той цитира член от Наредба 9 за обществения ред при ползване на превозни средства в общината, според която билета от платения паркинг се поставя на видно място върху автомобила. Такъв според шефа на общинската фирма в случая липсва.

Шефът на "Паркинги и гаражи" Тенчо Пейчев обяснява какво е нарушението
Паякът дойде да прибере колата на хасковската търговка

След намесата на служители на "Общинска охрана" Самие и семейството й решиха все пак да платят глобата от 12 лв., за да бъде свалена скобата. И в ранния следобед отпътуваха за Хасково.

Платеният паркинг няма бариера и упоменато работно време, негодуваха търговците

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини