12 °C

Вежди благодари на Димитровград

Министър Вежди Рашидов с почетното отличие

Министри, депутати, областен управител, съветници, че дори и български президент уважиха церемонията по връчването на званието "Почетен гражданин" на Димитровград на Вежди Рашидов. Сред гостите на празника на Димитровград днес бе и делегация от побратимения унгарски град Казенбарцика. Тържеството препълни залата на театъра с желаещи да видят накуп толкова популярни политици и общественици.

"Благодаря искрено на Димитровград, вълнувам се, че отново съм тук", каза пред събралото се множество склупторът и министър на културата малко след като кмета Стефан Димитров му връчи почетния знак. Творецът рецитира част от стих на Пеньо Пенев, който, оказа се често препрочита като любим поет.  

Преди 41-ят почетен гражданин на получи званието, община Димитровград отличи изявени културни и обществени дейци в различни области. Председателката на читалище "Пробуда"-село Странско Жана Колева бе наградена за организирането на традиционния регионален жътварски събор. Почетно отличие получи и кметът на Бодрово Мария Господинова за съхранение и утвърждаване на местните традиции. Небезизвестният Петър Шарков - лечител и съставител на книги бе отличен за възраждане на българския дух и традиции. За цялостен принос в поезията награда бе дадена на поетът Кръстю Кръстев. 

На първият ред в залата бяха седнали министър Плевнелиев, депутати от ГЕРБ, областния управител Румен Данев
Депутатът Иван Петров връчи почетно отличие на кмета на Бодрово Мария Господинова
Поетът Кръсю Кръстев бе отличен за цялостен принос в поезията
Кметът Стефан Димитров връчи отличието на Вежди Рашидов
Президентът Жельо Желев нарече Вежди Рашидов държавник, а не политик

Мисли за твореца, човека и министъра Вежди Рашидов споделиха с публиката президентът Жельо Желев, художникът Христо Панев, председателят на Общинския съвет Катя Чалъкова и Божана Апостолова, издала сборника с интервюта на културния министър.

Т.Вълчева 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда от разнообразие днес, затова го търсите на най-разнообразни места. Едва ли повечето от вас ще прекарат този ден у дома си. Предпочитате движението и срещите с приятни и близки хора. Отношенията ви с любимия човек все повече ви радват. Имате голяма заслуга да това да се разбирате чудесно с хората около вас. Починете си вечерта.
17 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще търсите компанията на хора, с които ви свързват еднакви интереси и ще изпитате душевна наслада от близостта им. Високите ви изисквания са трудно осъществими от хора, отличаващи се от вашето интелектуално, духовно и финансово състояние. Там и търсете причините за собствената си неудовлетвореност.
17 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Активността ви е очевидна и това ще се отрази на работата ви. Намерете сили в себе си, за да преодолеете емоциите и да придвижите напред личен ангажимент. Предстоят ви сериозни ходове, които не трябва да отлагате. Приятелска подкрепа и направления към новости и по-високи доходи.
17 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Наистина, нуждаете се от пълно възстановяване и нови сили. Предстоящата седмица ще ви предостави предизвикателства и трябва да сте готови за тях. Сега е важно да си дадете реална преценка за ситуацията, не се притеснявайте излишно и не правете драми от тривиални неща.
17 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отдавна планирате почивка, която едновременно да е вид разнообразие и да е ефективна. Най-удачният вариант е екскурзията до някое място, което ви е напълно непознато. Едва ли друго нещо ще ви зареди със сили и енергия толкова успешно.
17 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите приятни и отморяващи ви занимания. За бизнесмените се очертават срещи, резултатите от които ще зависят от вашето коректно поведение и излъчване. Можете да постигнете желанията си, отстоявайте интересите си. Това няма да ви коства много усилия, защото е от силните ви страни.
17 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Започвате многообещаващ период от живота си, начало на който е днешният ден. Предстои ви комплекс от положителни промени, за част от които обаче ще ви се наложи да проявите повече търпение. И тъй като именно това е силното ви място, сте щастливци, които умеят да се радват на мига. А такива няма да ви липсват.
17 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ви очаква вълнуващо приключение, което ще завърши положително за вас. Преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на част от близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще получите интересно предложение, което ще ви въодушеви.
17 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Около вас съществува атмосфера, която не е по вкуса ви. Ще ви терзаят противоречиви чувства, не се поддавайте на чужди влияния. Предстои ви среща с приятел, когото отдавна не сте виждали. Не унивайте, очаква ви стабилизиране както във финансов план, така и в личния ви живот.
17 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Умеете да цените времето си и днес това ще си проличи. Ще обърнете внимание на вътрешните си потребности, имате нужда от повече духовност в общуването. Вечерта ви ще бъде приятна, но не чакайте друг да се погрижи за това, вземете нещата в свои ръце. Мило тържество ще ви срещне с обичани хора.
17 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Амбицията ви и постоянната вътрешна борба, която водите напоследък са доста изтощителни. Намерете време за любими занимания, отпуснете се. Денят е подходящ да преосмислите целите си и начинанията, с които сте се заели в момента. Не бързайте да поемате нови ангажименти. В близките дни ви се очертават доста сериозни натоварвания.
17 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Любовта ви окрилява, чувствате се изпълнени с енергия. Доброто ви настроение е заразяващо и мнозина ще потърсят компанията ви. Вероятно ще се отдадете на планове за бъдещето. Забравете проблемите предстои ви много успешен период.
17 ное 2019

Случаен виц

Последни новини