Камери и календари раздаде общината на най-добрите плувци

20 души мериха сили в плуването свободен стил

С по една камера за компютър и календар на общината за следващата година си тръгнаха победителите в състезанията по скокове във вода и тип "Фонтан" плуване. Снощи на градския басейн се проведе последната за това лято надпревара в която участваха близо 30 състедателя. Най-голям интерес имаше в дисциплината плуване, където състезателите бяха разпределени в три категории. В първата победител до 18-годишна възраст стана Андрей Петров. най-оспорвана бе битката при 18-50 години. Там първото място бе дадено на Станил Христов, които със своите 31,18 сек. даде и най-добро време в турнира. При най-възрастните като отличен плувец бе награден Костадин Костов.

Борислав Милков спечели другата дисциплина в турнира, организиран от общината -скокове във вода с елементи. Типично димитровградската дисциплина -скокове тип "фонтан" успя да привлече само трима участника, които трябваше да изкарат максимално количество вода от басеина. Отличието тук грабна Дормуш, втори остана Атанас Стефанов, а трети Атанас Малчев.

Скоковете във вода са най-атрактивни, но смелчаците са малко

Камерите, календарите и грамотите на класиралите се в челната тройка състезатели връчиха кметът Стефан Димитров и общинският съветник Динко Драгиев. Градоначалникът обеща, че през следващото лято ще се положат усилия за подобряване на градския басейн, за да привлича все повече деца.

30 деца са се включили в курсовете по плуване на местния басейн това лято, коментира треньорът Емил Яворов. Те обаче трябва да продължат обучението, за да постигнат и по-добри резултати.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини