Пазарджии плащат 2 бона, ако оставят дупки в асфалта

Ако решат да махнат своята маса от Неделен пазар, търговците вероятно ще плащат депозит срещу нарушена настилка

Депозитна вноска от 2 000 лв. да внасят търговците от Неделен пазар, които са решили да се откажат от дейността си и си демонтират собствения си павалион. Такова предложение ще разгледа този четвъртък Общински съвет в Димитровград, докладната записка е внесена от градоначалника Стефан Димитров.

"След като прекратят дейността си търговци, собственици на съоражения ги демонтират и не възстановяват състоянието на съответните настилки на територията на общинското предприятие "СПИОПТ", мотивира се Димитров в докладната. Собствениците на търговски обекти ще плащат депозитната вноска преди да се изнесат от пазара. Ако не са възстановили настилката в предишния й вид, сумата от 2 000 лв. ще се използва от Общински пазари за поправка на нанесените щети. Ако всичко с настилката е наред, парите ще се връщат на търговците, е предложението на общинската управа.

Тази вноска не се отнася за пазарджии, които ползват съоражения, монтирани от Общински пазари, се посочва още в предложението на димитровградския кмет.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини