Аварии дебнат новата водопроводна система на ляв бряг

Хидрофорна система ще вдигне нивото на подаваната вода по новите тръби към кварталите от левия бряг на река Марица, каза зам.кметът Красимир Минев. В края на миналата седмица тук е била Държавната приемателна комисия, която е приела без забележки изградената хидрофорна система в квартал „Марийно”. Становището на членовете й е било, че обектът е изпълнен професионално и качеството му е много високо, коментира Минев.

След изграждането на съоръжението, вода ще стига и до най-отдалечените точки на трите квартала „Марийно”, „Вулкан” и „Черноконево”. То вече е тествано и е установено, че помпите изтласкват по гравитачен път достатъчно количество вода във водохранилището. Предвижда се налягането да се покачи от 4 на около 6-7 атмосфери. Увеличеното налягане обаче може да застраши един от старите чугунени колектори, чиито тръби може да не издържат и ще аварират, смята зам.кметът.

Новата система се обезмисля, ако почнат аварии, смята Красимир Минев

"От този хидрофор няма да има никакъв смисъл, ако започнат чести аварии заради стария неподмемен участък" коментира Минев. Той уточни, фирмата-изпълнител на проекта „ Водно строителство”  Хасково отказва да подмени старите тръби в този малък на дължина участък. В общината все още умуват какво да предприемат по проблема.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини