23 °C

Майки към кмета: Дайте стая за кърмене и алеи за кучета

Две от майките Кирилка и Емилия поискаха стая за кърмене, по-малко кучета и счупени люлки в Димитровград

Импровизиран приемен ден проведе днес димитровградския кмет Стефан Димитров. В парка той се срещна с майки, за да разбере от тях какви проблеми имат и какво ги вълнува. Те от своя страна го затрупаха с въпроси, идеи и мнения. Срещата бе по инициатива на самия кмет и на Младежкия център в Димитровград.

Първо майките поискаха да се направи нещо с кучетата, които се разхождат безразборно в парковете. Те предложиха да се обособят отделни алеи за домашните любимци и да се следи дали собствениците им си прибират изпражненията. Димитровградчанките попитаха дали може да бъде предоставено помещение, където през зимните месеци те да се събират и да използват за кърмене и преобличане на децата.

Кметът старателно записваше сигналите на майките. Предложи им за нередности с домашните любимци, люлките или други проблеми да сигнализират на дежурния телефон в общината. Помещение за кърмене може да се осигури, при положение, че някой отговаря за него, каза Стефан Димитров. И даде идея чрез неправителствена организация майките да формулират предложенията си и така по-лесно ще получат финансиране от общината. По този начин може да бъде реализирана и друга идея на жените от Димитровград - създаването на зелена класна стая на открито, където децата да играят и се обучават едновременно. Млечната кухня в града да може да храни и 7-месечните деца, предложи Петя Георгиева, както и това тротоарите да имат по-ниско ниво за детските колички.

Помещение в бившата сграда на МУЦ до детска градина "Приказка" бе един от вариантите за стая за кърмене, предложен от градоначалника. Той помоли майките да систематизират идеите си и да ги изпратят в общината.

Петя Георгиева предложи млечна кухня и за 7-месечните деца от Димитровград
Стефан Димитров си водеше записки, докато слушаше майките

Накрая жените благодариха за множеството паркове в Димитровград и помолиха, местата за отдих където има опасни детски катерушки да бъдат премахнати.

Лилия Иванова предложи, подобно на София и в Димитровград да се направи зелена класна стая
Венета Стоименова се поинтересува дали учителките в градините в Димитровград могат да осъвременят възпитателните си методи

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини