Майки към кмета: Дайте стая за кърмене и алеи за кучета

Две от майките Кирилка и Емилия поискаха стая за кърмене, по-малко кучета и счупени люлки в Димитровград

Импровизиран приемен ден проведе днес димитровградския кмет Стефан Димитров. В парка той се срещна с майки, за да разбере от тях какви проблеми имат и какво ги вълнува. Те от своя страна го затрупаха с въпроси, идеи и мнения. Срещата бе по инициатива на самия кмет и на Младежкия център в Димитровград.

Първо майките поискаха да се направи нещо с кучетата, които се разхождат безразборно в парковете. Те предложиха да се обособят отделни алеи за домашните любимци и да се следи дали собствениците им си прибират изпражненията. Димитровградчанките попитаха дали може да бъде предоставено помещение, където през зимните месеци те да се събират и да използват за кърмене и преобличане на децата.

Кметът старателно записваше сигналите на майките. Предложи им за нередности с домашните любимци, люлките или други проблеми да сигнализират на дежурния телефон в общината. Помещение за кърмене може да се осигури, при положение, че някой отговаря за него, каза Стефан Димитров. И даде идея чрез неправителствена организация майките да формулират предложенията си и така по-лесно ще получат финансиране от общината. По този начин може да бъде реализирана и друга идея на жените от Димитровград - създаването на зелена класна стая на открито, където децата да играят и се обучават едновременно. Млечната кухня в града да може да храни и 7-месечните деца, предложи Петя Георгиева, както и това тротоарите да имат по-ниско ниво за детските колички.

Помещение в бившата сграда на МУЦ до детска градина "Приказка" бе един от вариантите за стая за кърмене, предложен от градоначалника. Той помоли майките да систематизират идеите си и да ги изпратят в общината.

Петя Георгиева предложи млечна кухня и за 7-месечните деца от Димитровград
Стефан Димитров си водеше записки, докато слушаше майките

Накрая жените благодариха за множеството паркове в Димитровград и помолиха, местата за отдих където има опасни детски катерушки да бъдат премахнати.

Лилия Иванова предложи, подобно на София и в Димитровград да се направи зелена класна стая
Венета Стоименова се поинтересува дали учителките в градините в Димитровград могат да осъвременят възпитателните си методи

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини