6 от Младежкия център в ядрена подводница

България е показала традиционни ястия и носии по време на интеркултурната вечер във Франция

Ядрена подводница са поселити 6 млади хора от Димитровград по време на гостуването си във Франция в края на октомври. Във френския град Шербург Ваня Димитрова, Християна Динева, Бояна Янева, Владимир Николов, Михаил Милков и Милан Илчев участваха в международен проект "Твоята култура е оргедало на моята". Българите, заедно с представители на Турция, Франция и Румъния обсъждаха приликите и разликите между различните култури, дебатираха идеята за създаване на обща европейска култура или как да запазим своята националната си идентичност.

Димитровградчани са представили България с характерни ястия и народни носии. По време на интеркултурната вечер младите хора са приготвили шопска салата, пълнени чушки, вита баница със сирене, пататник и бисквитена торта. А че са вложили много старание в това дело показал и крайния резултат - всичко било изядено.

Освен ядрена подводница, нашите представители са посетили още музей на подводния свят, играли са лазерна игра. Запомнящо е било и посещението на хандбален и баскетболен мач, както и традиционните в случая разходки из забележителностите на Шербург.

 Dlmitrovgrad.bgvesti.net

Част от екипа на Младежкия център във Франция

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини