"Граждани за Димитровград" с първи одобрен проект

Наталия Делчева / в ляво/ и част от учредителите на "Граждани за Димитровград"

Вече е одобрен проектът, подаден към фондация „Работилница за граждански инициативи”, за създаването на обществен дарителски фонд „Граждани за Димитровград”. Това каза Наталия Делчева - председател на димитровградската фондация "Подари усмивка". Предстои уточняване на сроковете, в които ще се извърши съдебната регистрация на фонда и ще стартира набирането на сумата от 10 000 лева, необходима за получаването на насрещно финансиране.

Наталия Делчева заедно с още трисетина души е сред учредитителите на обществения дарителски фонд в града. То проведе първото си събрание на 27 октомври в зала "Гросето". До края на годината ще има второ учредително събрание, на което ще се избере управителен, контролен и дарителски съвет, както и изпълнителен директор, каза Делчева. Набирането на средства за фонда ще става и чрез провеждането на различни благотворителни изяви като базари, изложби, концерти и др.

Приоритетните дейности на благотворителната организация ще са социално подпомагане и културата, като най-важното е да се стимулира дарителството. То може да бъде не само под формата на пари, а и като емоции, труд, време и доброволчески инициативи, каза още Наталия Делчева.

Целта на фонда е да стимулира и подкрепя финансово и организационно граждански инициативи за задоволяване на актуалните обществени потребности. Това ще става чрез насърчаване на дарителството и обединяване на усилията на нестопанските организации, местните власти, институциите, както и безнес-средите в Димитровград.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини