Разкриха "Тайната биография на другаря Валери Добрев"

Валери Добрев искрено се зарадва на дружеската закачка на хасковския режисьор Славян Костов

"Тайната биография на другаря Добрев" това е заглавието на дружеския шарж, с който дългогодишният оператор и фотограф от Димитровград Валери Добрев бе поздравен снощи.  В него бившият американски президент Бил Клинтън разказва за явната и тайна дейност на другаря Добрев, както и "намеква" за сегашните му занимания с държавния глава на САЩ Барак Обама. Шеговитата лента развесели истински Валери, който благодари на автора от Хасково Славян Костов.

В продължение на няколко часа в една от залите на Историческия музей бяха прожектирани 15 филма на димитровградчанина, правени през годините. Своеобразния филмов маратон е по идея на музейните работници и показва майсторството на Валери зад камерата. Публиката видя филми за димитровградския пазар, за небеизвестният в Димитровград Тушо, за лековития параклис "Св.Мина" на дурхана и други.

За дългогодишният оператор имаше и други изненади. Общината в лицето на директорът на Хуманитарната и социална дирекция Милена Тодева му направи скромен подарък, а джазмена и китарист Митко Русев се погрижи за музиката в паузите между прожекциите.

Милена Тодева от общината /в дясно/ също изненада Валери с подарък и призна, във фотографското поприще се е учила от него

Над 40 филма и 3500 снимки е дарил Валери Добрев на Исторически музей - Димитровград през последната година. Сега към колекцията ще бъдат прибавени наградите и плакетите, спечелени от оператора в различни филмови фестивали през годините.

Спечелените от Валери награди също отиват в музея

Във фоаето на музея бяха показани и колажи със снимки на димитровградчанина, повечето от тях определени като находни на фотографа с набито око. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини