Съветници от БСП затрупват кмета Стефан Димитров с въпроси

Според съветникът Димитър Петров (в дясно) актуалните въпроси към градоначалника трябва да получат скорошен отговор

С въпроси по актуални теми от Димитровград и региона се канят да затрупат кмета Стефан Димитров четиримата съветници от сесийната група на БСП на утрешната сесия. Това информира на специален брифинг днес общинският съветник от БСП Димитър Петров. Първото питане ще бъде свързано с питейната вода на Меричлери и Великан, за която стана ясно, че съдържа арсен над допустимите норми. От БСП ще се поинтересуват от кога е арсена във водата на двете селища, как той се отразява на здравето на жителите и кой ще понесе отговорност за цялата ситуация.

Червените съветници ще зачекнат и въпроса с асфалтирането на разкопания квартал Черноконево. Дали новоположения водопровод ще получи акт 16, след като няма настилка по уличните платна ще пита БСП кмета Стефан Димитров.

Според Димитър Петров, социалистите не могат да се съгласят и с предлаганото увеличение на данък недвижими имоти в Димитровград. В докладна, която утре ще бъде разгледана на сесия скокът за налозите за недмижими имоти в Димитровград е 2 на 1000, а за останалите населени места е 1,5 на 1000.

Съветниците от БСП не са доволни от предлаганото увеличение на данъка за недвижимите имоти в общината

Освен с питания, БСП - съветниците ще занимаят колегите си утре и с декларация срещу промените в избирателния закон за избор на кметовете в малките населени места. Червените са на мнение, че така кметовете ще се превърнат в чиновници с работно време от 8 до 17 часа. Подписката на социалистите на тази тема е подкрепена от 1 600 души от димитровградска община.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини