1 000 лв. събраха каравеловци от базар на баници и пити

Възпитаниците на СУПЦ си тръгнаха доволни от училището и с много лакомства

Близо 1 000 лв. от продажбата на благотворителният кулинарен базар събраха в димитровградското СОУ"Любен Каравелов" за нуждите на СУПЦ - Димитровград, коментира директорът на училището Валентин Христов. Малко след в 11.00 часа на три места в училището бе подредена вкусна изложба от сладкиши, пити, баници, направени от учениците, техните родители и учителите. Помощ в кулинарната проява са оказали и димитровградски фирми.

Специална програма бяха подготвили за всички гости възпитаниците на "Любен Каравелов". Имаше коледари, хора, песни. Празникът уважиха шефката на местният парламент Катя Чалъкова и директорът на хуманитарната дирекция в общината Милена Тодева. Те пожелаха на децата весели празници и ги поздравиха за хубавата инициатива. Възпитаните на СУПЦ също бяха гости на училището, откъдето си тръгнаха с много лакомства и вкусотии.

Останалата от благотворителната изложба храна ще бъде предложена за продажба на децата и утре, уточни Валентин Христов. С окончателно събраната сума ръководството на СОУ "Л.Каравелов" вероятно ще закупи техника или друго нещо, от което имат нужда децата от СУПЦ.

Богато украсени пити, баници и сладкиши включваше кулинарната изложба
Вкусните изкушения на кулинарния базар бяха много
Училището се оказа тясно за всички желаещи да се включат в инициативата
6-годишната Маргарита си избра шоколадови таралежчета от базара

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини