Годината на Златния Заек или на Котката

Китайската Нова година,  наричана често Лунна Нова година или пролетен фестивал се пада на 3-ти февруари. Азиатските общности по целия свят ще отбележат празника с две седмици на храна, фойерверки, паради и традиционни събития, с които се изпровожда старата година и посреща новата, за да е пълна с късмет.

Според китайския зодиак 2011 г. е годината на Златния Заек. Родените под този знак са амбициозни и с късмет. Те се радват на дълголетие. Заекът е щастлив знак. Зайците държат на личното си пространство и са малко интровертен. Хората, родени в годината на Заека са умеят да се радват на компанията на добри приятели. Те са добри учители, съветници и комуникатори, но също се нуждаят от собствено пространство.

Във Виетнам, където зайците се приемат по-скоро като ордьовър, утре започва Годината на Котката. Виетнамците нямат заек в своя календар. Неговата липса никак не тревожи хората, които ще отбележат Tet Nguyen Dan, виетнамската Нова година. Впрочем, както китайския и виетнамския зодиак е лунарен и с 12 знака. Под знака на котката са родените през: 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023. Не забравяйте все пак, че според този зодиак, началото на годината е различно, напр. родените преди 25 януари 1963 г.  са под знака на тигъра, Годината на котката тогава е била до 12 февруари 1964. За родените в годината на котката виетнамският зодиак казва, че са щастливи, чувствителни, нежни, надарени и амбициозни хора. Хубаво е да си с такъв човек, да имаш неговата привързаност и чар, освен че можеш да му вярваш. 

Според китайската традиция в годината на Заека можете да си поемете дъх и да си успокоите нервите. Това е време за преговори. Не се решават със сила проблемите, това ще доведе до провал. Най-големи ползи от това време, ще извлекат тези, които се фокусират върху дома, семейството, сигурността, дипломацията, и на връзката с жената и децата си. Поставети са цел да си създадете безопасен, спокоен начин на живот, така ще можете спокойно да се справите с проблемите, които евентуално могат да възникнат.

Не много хора знаят, че Заека е символ на Луната, а паунът е символ на Слънцето, и че заедно, тези два животински знака означават началото на деня и нощта, представляват Ин и Ян. И ето нещо, което следва от това, като практическо указание:  молбите за сигурност ще получат каквото искат в година на Заека. А ако по пълнолуние нощем в градината и визуализирате лунен прах и луното сияние, вливащи се в тялото ви, това ще донесе безстрашие, любов и смелост. Това не само ще засили вътрешната "чи" енергия, то също ще доведе до мъдрост в живота ви.

Китайски зодиак
Плъх
Вол
Тигър
Заек
Дракон
Змия
Кон
Коза
Маймуна
Петел
Куче
Прасе

Виетнамски Зодиак
Плъх
Бивол
Тигър
Котка
Дракон
Змия
Кон
Коза
Маймуна
Петел
Куче
Прасе

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини