Пълнят с деца ОДЗ "Райна Княгиня" и "8 март" до седмица

Вътрешните ремонти в сградата на ОДЗ"Райна Княгиня" вече приключват

Ремонтираното ОДЗ "Райна Княгиня" в Димитровград ще отвори врати за обитателите си идния понеделник, 14 февруари коментира директорът на градината Надежда Андреевска. 106 са малчуганите в детското заведение по списък. Заради ремонтите по дограмата и боядистването на помещенията, продължило близо 2 месеца групите бяха разхвърляни в ОДЗ "Йорданча Чанкова" и в ясла № 5. В момента в сградата на ОДЗ"Райна княгиня" довършват боядисването и подреждат мебелите в групите. Хигиенизират се и прозорците, пода и санитарните помещения. Официално обновената сграда на ОДЗ"Райна княгиня" ще бъде открита през март, каза директорката.

Приключват и ремонтите в другата градина по проект "Енергийна ефективност" - "8 март".Там се очаква децата да се върнат по групите в средата на тази седмица.

Реконструкцията на двете детски заведения в Димитровград започна в средата на декември, след като се сключен договора с фирма "Неохим инженеринг". Заради обжалване на процедурата по избор, ремонтите се забавиха с половин година. Общата стойност на проектите по фонд “Енергийна ефективност” за двете градини възлизат на над 680 000 лв.

С тези пари бе е сменена дограмата, изградена бе нова ел.инсталация и осветление. С помощта на специалисти от EVN са поставени нови трафопостове, които по изискване са извън сградата на детското заведение. Заложените в проекта външно саниране и подмяна на покривната изолация ще се прави напролет, когато времето е подходящо, припомни още Надежда Андреевска.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Течовете от покрива в ОДЗ "Райна княгиня" продължават докато не бъде ремонтиран покрива, припомни директорът Надежда Андреевска
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини