Отличиха 12 деца в "Земята на Левски"

Рисунките от изложбата вече са експонирани на втория етаж на СОУ"Васил Левски"

Изложба с рисунки на децата, участвали в областния конкурс "Земята на Левски" бе открита тази сутрин в СОУ"В.Левски" в Димитровград. Проявата е своеобразно продължение на проекта, който училището спечели през миналата година, обясни директорът Антон Иванов. Преподавателката Сашка Янева, която беаст от журито на конкурса разказа, че в него са участвали 50 деца от различни училища в общината и областта. Рисунките на 40 от тях са изложени в училището от днес.

В първа възрастова група са наградени пет участника. На първо място е класиран Мартин Танев, четвъртокласник от СОУ"В.Левски", на второ - Силвия Петрова от СОУ"Л.Каравелов", на трето - Бончо Бонев от СОУ "В.Левски".Две четвърти места са присъдени на Мерелин Фералиева от СОУ"Л.Каравелов" и Златка Асенова от СОУ"Васил Левски".

Във втора възрастова група на първо място са класирани двама ученици - Ивайло Захариев и Ник Николов и двамата от СОУ"Васил Левски". Светлин Николов е втори, заедно с Илиян Николов, също от училището -домакин. В тази възрастова група има две трети места. те са за Аньо Хараланов от СОУ"Васил Левски" и Теодора Запрянова от СОУ"Любен Каравелов". Рисунката на Демир Демирев от училището в Ябълково е заела четвърто място.

50-годишен юбилей ще чества училището през април

В трета възрастова група има само един победител. Това е Мариела Петрова, десетокласничка от СОУ"Васил Левски". Отличените ученици ще получат наградите си на 28 април в залата на димитровградския театър, където тържествено ще се чества 50-годишния юбилей на СОУ"Васил Левски", каза директора Антон Иванов.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини