БСП дава рамо на бюджета на Димитровград

Съветниците от БСП смятат, че с този бюджет държавата поставя общината на колене

Бюджет 2011 на община Димитровград е бюджет на оцеляването, това заявиха съветниците от сесийната група на БСП в местният парламент на нарочна пресконференция днес. Червените общинари бяха категорични, че ще подкрепят финансовата рамка на общината за тази година. На заседание на местният парламент утре като последна точка в дневния ред ще се разглежда бюджета на общината.

"Не е редно когато има натиск от държавата да се бойкотира бюджета и на местно ниво", мотивира се Димитър Петров. Той обясни, че експертите на БСП са подходили сериозно и са анализирали цифрите, заложени в рамката. След това червеният актив е организирал среща и с кмета Стефан Димитров, на която той е отговорил на питания по различните пера в бюджета. Чути са били и предложенията на БСП за корекции във финансовата рамка, отправени към местната управа.

Червените съветници ще настояват да няма съкращения в бюджетната сфера, както и за осигуряване на средства за охрана в Меричлери. "Предлагаме в бюджета да се предвиди сума от 12 000 лв., които да отидат за наемане на охрана от трима души в селището", коментираха от БСП. Според тях, за две седмици там са станали 15 обира по домовете. Пак по данни на червените съветници, от 2 000 души население на Меричлери близо 600 са от ромски произход.

Да се отделят пари за Младежкият парламент е друго за което настояват общинарите от червената група. С кмета на Димитровград те са коментирали и парите, заделени за осветление на града, както и заложеното финансиране на бъдещо ефирно радио.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини