Доброволка от Латвия се влюби в димитровградските паркове

Дайна Табуна с Майлод Бенбалули, който е нейн гид в Димитровград

Доброволката от Латвия Дайна Табуна, която пристигна в Димитровград в неделя се влюби в парковете на града. Това разказа тя пред Dimitrovgrad.bgvesti.net два дни след като смени мястото, където живее. "Тук ми харесва, хората са мили, а и времето е по-приятно, отколкото у дома", разказа латвийката.

За 26-годишното момиче от бившата съветска република това е първата мисия по линия на Европейската доброволческа служба. Дайна дойде в Димитровград след успешно реализиран  проект от Детския и младежки център. Негово название е "Различни лица" към програмата "Младежта в действие" - дейност 2. Русокосата девойка ще остане в Димитровград една година.

Завършилата театрална режисура Дайна ще обучава деца от трупата към бившето кино "Химик". Доброволката все още не се е срещнала с младите театрали. Засега активно опознава Димитровград в компания на другия доброволец от Европейската доброволческа служба Майлод Бенбалули. Дайна вече се срещна с димитровградския кмет и екипа на Младежкия център, и посети партито, организирано в нейна чест.

Чаровната Дайна харесва Димитровград и неговите паркове

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини