Закаляват с плуване малчуганите в ОДЗ №4

Плуването е истинско забавление в ОДЗ №4 в Димитровград

Да се научат на основните движения в плувния спорт е задачата, която са си поставили преподавателите по плуване в димитровградското ОДЗ №4. Затова днес там имаше открит урок с малчуганите от трета група. Под вещото ръководство на Румяна Кючукова децата най-напред изпълниха система от упражнения, които да ги подготвят за водата. След това се гмурнаха в басейна и показаха какво са научили в часовете от началото на учебната година.

Всекидневно в Обединено детско заведение № 4 в Димитровград се провеждат уроци по плуване според изготвен от преподавателите график. Освен Румяна Кючукова, с децата от различните групи се занимава и треньорът по плуване Емил Яворов. "Съчетаваме  упражнения в стиловете кроул и гръбен кроул, като водеща в случая е играта", обясни Кючукова. Така освен, че се научават на този вид спорт, децата се закаляват и подобряват имунитета си, смята преподавателката.

За овладяването на плувния спорт в ОДЗ №4 огромно значение има и факта, че това е единственото детско заведение в което има басейн, коментира директорът Нели Атанасова. Тя припомни, че съоражението е основно ремонтирано преди десетилетие, а преди година с помощта на общината е поставена вентилационна система и е подобрено регулирането на температурата. Преди всяко влизане във водата учителите замерват температурата, а тя обикновено е обичайните за лятото 30 градуса. Всички малчугани са екипирани с бански, шапки и халати, подготвени от родителите.

Преди да влезнат в басейна децата се раздвижиха с комплекс от упражнения
Дисциплината по време на плуване е много важна, смята учителката Румяна Кючукова

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини