Ученици спонсорираха димитровградската библиотека с 400 книги

Йозлен Гюнай и Теодора Тодорова от 12 в клас

Над 400 книги събраха учениците от ПМГ "Ив.Вазов" по линия на проект "Дари книга, дари знание". Той е реализиран от 12 "в" клас и е по предмета "Свят и личност". В рамките на седмица децата от гимназията са донесли в училище различни книги от домашната библиотека, с цел да провокират интереса към четенето.

Другата цел е да разнообразим фонда на Градската библиотека в Димитровград, обясниха Теодора Тодорова и Йозлен Гюнай от 12 в. Последната разказа, че често прибягва до услугите на местната читалня и е попадала на заети от друг читател книги. С попълването на фонда с 400-те заглавия се надяваме да избегнем подобни ситуации, коментираха дванайстокласничките. Те допълниха, че са искали да реализират проект, различен от традиционните конкурси за красота и другите подобни състезания.

В голямото междучасие в димитровградската гимназия днес бе наградена и единайстокласничката Златомира, която е предоставила най-много книти - 150. Отличена бе и Деси Стойкова от 6 клас донесла за проекта 72 заглавия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини