На 3 март: Всяка фирма и къща с националното знаме

На 3 март всеки дом, фирма или учреждение в Димитровград да постави българското знаме като знак за националното ни самочувствие и принадлежност, апелират от общината. Местната аднимистрация вече е разпратила писма до фирми и институции, с които ги призовава да подкрепят инициативата. Призивът се отнася и за гражданите, които могат да поставят знамето на видно място в дома си в деня на националния празник. В инициативата ще се включат училищата, читалищата, детските градини, социалните домове и клубовете на хората от третата възраст, потвърдиха от общината.

Тържественото честване на 3 март в Димитровград ще започне в 10.00 часа с церемония по издигането на националното знаме на площада пред общината. Половин час по-късно шествие от общественици, политици и граждани ще премине по бул."България" и ще стигне до паметната плоча на Освободителите в парка пред библиотеката. Там ще се извърши и поклонението пред загиналите за Освобождението на България с поднасяне на венци и цветя.

От 11.30 часа на откритата сцена на булевард „България” ще има празничен концерт, а от 12.30 часа кметът Стефан Димитров ще се срещне с държавни служители, кметове на населени места и общински съветници.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини