Наградиха "Знаещите и можещите в Европа" от Димитровград

Петър Бойваленков награди победителите в математическия турнир в Димитровград

Наградите в общинския математически турнир "Знаещи и можещи в Европа" бяха раздадени днес в димитровградската зала "Гросето". Състезанието се проведе тази нелеля, 27 февруари в ОУ"Алеко Константинов". То е традиционно за общината и се организира за пета поредна година, припомни председателят на Съюза на математиците в Димитровград Катя Чалъкова. Конкурсът е за деца от 2-ри до 7-ми клас, тази година участие взеха над 300 ученици, 20 от тях със специални образователни потребности.

При второкласниците първи е Даниел Иванов от ОУ"Алеко Константинов". Победител в състезанието при третокрасниците е Радослав Иванов от СОУ"Л.Каравелов". Полина Апостолова от 4 г клас на ОУ"Алеко Константинов" е победителката при четвъртокласниците. Известният с математическите си постижения ученик на ПМГ Милен Георгиев е носител на първото място при петокласниците.

Марио Каменов Илиев от 6 клас в ПМГ"Ив.Вазов" е победителят при шестокласниците. В 7 клас Теодор Петков Жеков, възпитаник пак на ПМГ - Димитровград е заелият първо място в "Знаещи и можещи в Европа". Наградите на децата, класирали се от първо до трето място връчиха Катя Чалъкова, директорът на училището-домакин Дорина Желязкова и доктора на математическите науки Петър Бойваленков. След церемонията в зала "Гросето" се проведе среща на димитровградски преподаватели с Бойваленков, който бе председател на журито на състезанието и е треньор на националния отбор на България по математика.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Катя Чалъкова връчи грамотите на децата, класирали се на второ място
Зала "Гросето" се изпълни до краен предел отдеца и родители, дошли да споделят успехите на отрочетата си
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини