Удариха първите нелегални таксита между Хасково и Димитровград

Масирани проверки за нерегламентиран превоз по линията Димитровград -Хасково извършиха вчера полицаи от РПУ-Димитровград, служители на Икономическа полиция и ДАИ. Заради липса на разрешителни и лиценз, два леки автомобила, превозващи нелегално пътници са спрени от движение. Номерата им са свалени, а колите са откарани на охраняем паркинг, коментираха от полицията. Шофьорите, на 40 и 48 години са глобени, а по-възрастния е отнесъл и санкция по Закона за движение по пътищата заради неправоспособност.

Преди десетина дни на среща между превозвачески фирми от Хасково и Димитровград, от ДАИ се заканиха да атакуват нелегалните таксита, които превозват пътници между двата града. Инспекторите ще следят дали автомобилите имат нужния лиценз да извършват тази дейност и обещаха да вземат строги мерки.

Решено бе да бъдат назначени и шестима контрольори по спирките, следящи за кражбата на пътници от автобусите. Община Димитровград ще закупи между 3 и 5 камери, за да се наблюдава отблизо трафика по възловите кръстовища, бе друго от решенията на срещата.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини