Алеята на новородените в Димитровград - в парк Марица?

Пламен Митков

За 17 април 2011 година е пранувано официалното откриване на Алеята на новия живот, в която ще бъдат засаждани дървета за всяко новородено дете в димитровградско. Става дума за малчуганите, появили се на бял свят след 1 януари 2010 година, каза главният еколог в общината Пламен Митков.

Идеята за обособяване на алеята е на общинския съветник Христо Цветков и тя получи одобрение от димитровградския Общински съвет.

Засега от общината са се спряли на място в парк Марица, което се намира близо до дигата. "В момента изчакваме теренът да бъде съгласуван с постоянните комисии към Общинския съвет", допълни Пламен Митков.

Според него, ако в Димитровград на година се раждат по 400 деца, то ще е необходим терен от над 60 декара, който трудно може да бъде намерен в централните части на Димитровград.

Преди официалното откриване общината ще разпрати писма до всяко семейство, в което се е родило дете през 2010 и 2011 година. Родителите, които желаят да имат дръвче за бебето си, трябва да потвърдят това до 12 април, каза екологът.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини