Урок в движение нищи развитието на туризма в Димитровград

Урокът на открито разискваше има ли предпоставки за развитието на туризма в Димитровград

Урок по география и икономика проведоха днес дванайсетокласници от димитровградската Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров". Той бе своеобразна обиколка из забележителностите на Димитровград, а преподавателката Атанаска Даскалова и учениците разискваха темата за развитието на туризма в града.

Според Даскалова, обучението по география в Езиковата гимназия е съчетано с чуждоезиково и това е добра предпоставка за появата на бъдещи мениджъри по туризъм. Абитуриентите разгледаха някой от характерните за града елементи и сгради, като ротондата на зала "Гросето", блоковете по централния бул."България" с типичната ахритектура, сградата на театъра, както и паметника на руските войни пред Библиотеката. Такъв открит урок се провежда за пръв път в Димитровград, поясни преподавателката.

Атанаска Даскалова води урокът по география и икономика

Обиколката на децата премина през Историческия музей, Дом-музей "Пеньо Пенев" и градска библиотека и приключи в парк Марица. Там дванайсетокласниците бяха информирани за идеята за изграждане на Алея на монументалното изкуство.

12 "а" бе първият клас, провел урок в движение из Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини