"Галаксико" обра наградите в Бургас за четвърти път

Балетен център Галаксико триумфира и на фестивала "България танцува"

Безапелационни победители станаха момчетата и момичетата на Балетен център "Галаксико" на проведения преди дни в Бургас 13 -ти национален балетен конкурс за характерни, класически и съвременни танци.

"Четвърто грант при спечелихме тази година, над 30 са медалите и грамотите с които се върнахме", похвали се хореографът на "Галаксико" Тихомир Митев. Възпитаниците му са изпълнили над 100 танца в различните категории и възрастови групи. Много добре са се представили и най-малките попълнения на школата като Парис Бисерова и Валентин Пламенов.

За пореден път танцьори от димитровградския център са носители на държавна стипенция тази година. Това са Златомир Колев, Ивайло Янев, Виктория Кьосева и Ивета Бинева. С награда за цялостно развитие се е върнала и примата Ивелина Александрова, която тази година завършва Езиковата и ще кандидатства с танци в НАТФИЗ - София. За заслугите си като хореограф и ръководител на школата е бил отличен и самия Тихомир Митков.

Ивелина Александрова е имала бенефис на националния конкурс в Бургас, където е победителка четири пъти

Примата на Софийската опера Диляна Никифорова е била начело на журито на националния балетен конкурс, в него влизат още Галина Калчева - прима на бургаската опера и международия съдия Илиян Михов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини