Със 171 фиданки откриха Алеята на новия живот- преглед на печата

Със 171 фиданки откриха Алеята на новия живот - това е водещото заглавие в новия брой на "Димитровградски пазар" днес. Седмичникът информира за събитието на връх Цветница, като допълва, че старт на инициативата е дал кметът Стефан Димитров. Общо 200 фиданки бяха доставени в Алеята с финансовата подкрепа на фирма за добив на инертни материали.

Без надлез в пресечната точка на автомагистрала "Марица" - друго заглавие от първа страница на "Димитровградски пазар". Темата продължава на стр.8, от нея става ясно, че има проблем със съфинансирането от българска страна на проекта, което вероятно ще забави ремонтните дейности по третокрасната пътна отсечка Скобелево - Върбица.

Вял интерес беляза в Димитровград протеста срещу цените на горивата, пише още вестникът. И информира, че в събота 50-тина недоволни от перманентния ръст в цените на горивата блокираха южната част на бул."Трети март".

60 вакантни места за пътностроителни работници заявиха от Общината- в материала става дума за поредният проект по "Нов избор", по който в момента се приемат заявления в Бюрото по труда. От градската управа уверяват, че веднага след приключване на курса специалистите ще получат възможност за сключване на трудов договор.

Редуциране на таксата за чистота е немислимо - това заявява председателят на Общинския съвет Катя Чалъкова в дописка от страниците на "Димитровградски пазар". Уточнението тя прави по повод проведена преди повече от седмица среща с представители на малкия и среден бизнес, които настояваха за редуциране на таксите по сметосъбиране и сметоизвозване.

4,4 млн.лв. укрили търговци на горива от хасково и Димитровград - материалът е от последната страница на димитровградският вестник. Общо 104  данъчни проверки са извършили ревизорите от НАП, пише изданието като се позовава на справка на хасковската данъчна служба.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини