Протестиращи блокират пешеходни пътеки в Димитровград?

Да блокират пешеходни пътеки в Димитровград се канят днес протестиращите срещу високите цени на горивата в Димитровград. Подобно на шофьори от цялата страна и тук ще те ще изразят своето недоволство, което е четвърто поред в рачките на два месеца.

Според единият от организаторите на протеста в Димитровград Георги Георгиев ще се прецени колко хора ще подкрепят недоволството, тъй като за пръв път мероприятието се организира в работен ден. Сборният пункт е в 13.00 часа на паркинга на входа на парк "Марица".

Организаторите на протеста настояват цените на горивата да се намалят до 2 лева с ДДС. Това, според тях може да стане като се либерализира вносът на горива. За това, освен законодателни промени, според тях е необходима пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара на горива. Искат и  пълен списък на фирмите за 2010 г. - вносители, собственици и свързани с тях лица. Настояват още за нулев в акциз за чистия биодизел от 1 май до 1 ноември т.г., както и да се намали ДДС на горивата на 15%.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини