"Галаксико" сред фаворитите във фестивала на камерния танц

Купата на община Хасково в раздела "Камерен танц" спечели димитровградския балетен център "Галаксико", похвали се ръководителят му Тихомир Митев. Това се случи в рамките на 9-тото издание на фестивала на камерния танц, който се проведе в Хасково през почивните дни. Купата на хасковския кмет бе присъдена на "Галаксико" за изпълнението на танца "Хензел и Гретел" на Златомир Колев и Бояна Иванова. Център "Галаксико" е отличен и с купа на Българската спортна танцова федерация.

Димитровградските танцьори взеха купите и за танцово шоу и класически танц, а наградата за най-малък изпълнител също бе присъдена на член на "Галаксико" - това е 4-годишната Парис Бисерова. Общо 75 танца са изпълнили на фестивала в Хасково възпитаниците на Тихомир Митев, за 34 от композициите те получават квоти за участие в Европейско първенство, което ще се проведе в Белград през октомври.

"Изключително съм доволен от представянето на децата", коментира Тихомир Митев. Той разказа, че в рамките на последния месец неговите възпитаници са се явили на пет танцови надпревари и въпреки умората са се справили повече от отлично.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини