Зрелостници: Изгубени в Географията- епизод 3

Чакат се нови "велики" географски открития

Зрелостниците пак ще се губят из географията на България и света и на тазгодишните матури. Близо половината от 12-класниците от региона са посочили предмета като втора задължителна матура. Зрелостните изпити са на 17-ти май по Български език и литература и на 19-ти по втори задължителен, но избираем предмет.

1020 от 2295 зрелостници са избрали географията въпреки че дисциплината стана лобно място за амбиции през последните две години. През миналата учебна година, близо 1/3 получиха двойки. Не бе по различно и предходната. Само в първата година от въвеждането на матурите, 2008 г, децата предпочитаха философията. Там така ги изпокъсаха че още им държи влага. Миналата година само 8 я пожелаха, тази година 30-тина.

Втори избор за 12-класниците е биология-481, следва английски език-274 и математика 207. Само един иска испански, нито един-италиански.

2 196 са 12-класниците записани за общовалидната матура по български език и литература. Те са със 100 по малко от общия брой на зрелостниците, защото миналата година повече бяха изпокъсани на втори предмет и се явяват сега, при признат зрелостен по БЕЛ.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини