Професионални айдъли избираха днес в Химията

Професионални айдъли избираха днес в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Димитровград. Това се случи по време на традиционното представяне на професиите в училището, което правят дванайстокласиците всяка година.

Павел Тодоров и Кирил Атанасов  от специалността Автоматизация на непрекъснати производства най-добре презентираха своята професия във вид на портфолио и станаха професионални айдъли. Това не е първото отлично представяне и за двамата, припомни организаторът на мероприятието и преподавател в гимназията Катя Гергинова. В множество инициативи те са доказали своя професионализъм, дори проектът им, представен на Националния форум на химията преди броени дни бе награден от Неохим АД.

Гергинова смята, че с помощта на подобни презентанции, учениците ще изградят умение за представяне. "Затова решихме да направим защитите публични, защото предизвикателството е по-голямо.  За нашите ученици това е първото подобно начинание. Оттук нататък, ако имат желание, ще го допълват през целия си професионален път", допълни Гергинова. Ученици от всички специалности в професионалната гимназия се включиха в представянето на професиите, което се проведе в Актовата зала на училището. Специално жури оценяше работата на учениците, то бе в разширен състав и за различни области.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини