Пролетни настинки нападнаха димитровградчани

Децата са чести посетители на кабинетите на личните лекари, заради настинки и катари

Остри инфекциии на горните дихателни пътища са най-честото оплакване, с което се сблъскват джипитата в практиките в Димитровград пред последните две седмици. Заради необичайно хладното за началото на май време, настинки атакуват димитровградчани. Най-често пациенти пред кабинените са децата и възрастните хора, а оплакванията - зачервено гърло и дразнене обикновено са симптоми на фарингит.

По данни на тукашния клон на Регионалната здравна инфекция, 253 души са пипнали остри респираторни заболявания през последната седмица на април. От 18 до 22 -ри предния месец броят на оплакалите се от катари в Димитровград е бил 238.

"Очакваме още подобни случаи до края на май заради променливото време", коментираха джипита от практика "Здраве" в болницата. Според тях, удачно в случая е приемането на имуностимуланти, които да засилят съпротивителните сили на организма. Лекарите припомниха, че през пролетта имунната система се справя по-трудно със заболяванията след дългата зима и липсата на витамини в организма.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини