8 °C

Радетели на борбата в Димитровград поощриха сребърен медалист

Кметът Стефан Димитров връчи финансови стимули на Микяй Наим и Салим Наим заради успешното им представяне в Световните детски игри в Анкара

Финансова подкрепа заради доброто си представяне в Световните детски игри в Анкара преди дни получиха спортистът на Димитровград за 2010 година Микяй Наим и треньорът за миналата година Салим Наим. Връчи им я кметът на общината Стефан Димитров, който уточни, че идват от радетели на борбата в Димитровград. Тайна останаха и сумите, дадени на състезателя и треньора от СКБ "Димитровград". Единственото условие е парите да се инвестират за бъдещи тренировки, допълни градоначалникът.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.net писа преди седмица Микяй Наим спечели сребърен медал на Световните детски игри, които се проведоха в турската столица Анкара в края на април. На финала в своята категория до 47 кг. Микяй се бори срещу състезател от Азарбайджан, но малко не му достигна до спечелването на златното отличие.

Младите надежди от СКБ "Димитровград"

Отлично бе представянето и на други състезатели на клуба, припомни днес треньорът Салим Наим. Мирослав Иванов е спечелил 5 място, Христо Денчев стана седми в своята категория, а Павел Иванов и Веселин Петров заеха осмото място в крайното класиране в Световните детски игри.

11 борци от СКБ "Димитровград" заминаха за участие в Световните детски игри в Турция, където се състезаваха над 4 200 състезатели между 12 и 14 години от 90 държави. Организатор на световната детска олимпиада е Турската федерация по борба.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.01.2021

Последни новини