"Точка БГ" поставиха начало на празника в Димитровград

С музикално-поетична вечер на вокална формация „Точка БГ” бяха открити снощи празниците на поезията в Димитровград. И въпреки, че на няколко пъти бе променяно мястото на проявата, тя се превърна в запомнящо се събитие за ценителите на словото, дошли в читалнята на Градска библиотека. Акустичен проект за нови градски песни са нарекли работата си петимата творци, преплитащи музика и стихове.

Зорница Попова, Красимир Първанов, Тодю Янкулов, Пламен и Камен Сивови признаха, че за пръв път се представят пред публика извън София в пълен формат. Свирят и пеят в клубове, а столичната публика одавна ги е оценила и ги търси. Димитровград им допаднал със зеленината и чистотата си, от формацията бяха категорични, че отново биха се върнали тук.

Любовта между музиката и стиховете обединява формация “Точка БГ”, разказа директорът на Дом-музей “Пеньо Пенев” Живка Шишкова докато представяше софийските гости. “Димитровград пак е столица на поезията”, каза тя и допълни че Дните на поезията ще ги има, защото поезията е словото, а то бе в началото на човешкото битие.

Музикалната формация "Точка БГ"

Поетичните празници в Димитровград откри директорът на “Хуманитарната и социална дирекция“ Милена Тодева, която пожела успех, малко по-късно към проявата се присъедини и кметът Стефан Димитров.

Докато течеше музикално-поетичния спектакъл на “Точка БГ”, в лятната читалня на библиотеката бе разположена открита работилница на димитровградски майстори - дърворезбари. Т.нар уъркшоп привлече много зрители, сред които и доста млади хора.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини