Вазовци изпратиха випуск 2011

1,2,3,4,5......12 !!!

С тържествена церемония в началото и забавна към края днес бе изпратен випуск 2011 на Природо-математическа гимназия "Ив.Вазов" в Димитровград. Както всяка година и тази имаше много красиви тоалети, прически, блясък, силни емоции и сълзи. Огромно множество се бе стекло на входа на гимназията до Зеленчуков пазар, за да наблюдава изпращането. Развълнувани родители снимаха младите хора с апарати и камери.

Церемонията започна с вдигане на националния флаг на България под звуците на химна, тържествено посрещане на знамето на училището и слова. Първа говори директорът на гимназията Илиана Славова, която подчерта значението на празника 24 май и огромните на брой постижения на вазовци в различни области. Наградени бяха всички изявили се през учебната година ученици в регионални, местни и международни състезания. Със скромни подаръци бяха изненадани най-заслужилите учители в ПМГ, които бяха и най-силно аплодирани от учениците.

Поздравителни адреси до ПМГ и випуск 2011 изпратиха кметът Стефан Димитров, областният управител Румен Данев и образователния министър Сергей Игнатов.

Водещите на церемонията

Посрещане на знамето на училището

Роднини, близки и приятели на абитуриентите документираха събитието

Жулиета Добчева от 12 клас бе избрана за ученик-символ на гимназията за тази учебна година

Кристина Кирова стана ученик на 2010-2011 учебна година в ПМГ

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини