Дядо Николай освещава нова църква в Злато поле

Депутати и активисти от ГЕРБ залесина тази пролет двора на православния храм в Зл.поле

Новопостроеният храм "Възнесение Господне" в димитровградското село Злато поле ще бъде тържествено осветен утре, каза кметът на селото Иван Иванов. Пловдивския митрополит Николай ще води литургията, заедно със свещеници от Димитровград и Хасково. Празникът стартира в 8.30 часа и ще продължи до обяд, обясни селският управник.

По думите му това е едно голямо събитие за селото, което до сега нямаше православен храм. Строителството му започва през март 2007 -година, макар първата копка да е направил преди години покойният вече Пловдивски митрополит Арсений.

Храмът е изграден с финансовата помощ на общината и дирекцията по вероизповеданията. 10 000 лв. гласува ОбС за църквата през 2007 година, а дирекцията по вероизповеданията е отпусната три транша от 22 000 лв. Голяма е и подкрепата за църквата на активисти от ГЕРБ, не скри селският управник. На 3 март там бе поставена камбана по инициатива на депутати от управляващата партия. Иван Иванов уточни,че покана за откриването е отправена към много гости от община Димитровград и съседно Хасково.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини